Tjäna SP på framtiden

Jag har kommit på en sak, typ som en "EUREKA!" idé. Hur man kan kombinera bildlöshet (alltså EF) med en grymt god gärning IRL.

Det enda man behöver för att lyckas är:
*En kamera - förstås :P
*En allergifri familj
*Tid och kärlek under en tid
*Intresse för djur

Hur gör man då? Jo, det finns en hel, hel del med hemlösa djur i Sverige. Det finns ganska många djurräddar föreningar. Och nästan alla söker något som heter "jourhem". Ett Jourhem är typ som ett fosterhem. Man tar hand om ett djur under en kortare tid och tämjer det så att det kan få en egen familj sen. Ibland har djurhemmen dräktiga djur som behöver ett jourhem där de kan föda sina ungar.

Att vara jourhem åt hemlösa djur hjälper ju djuren och är man sugen på att föda upp ungar av något djur så kan man ju ta hand om en redan dräktig hona som får sina ungar hos en som sen djurhemmet kan hitta nya hem åt. Alltså behöver man inte hålla på att leta hane själv och så. Om man är jourhem åt något djur är det djuret som ett eget djur tills det är dags för det att flytta. Och under den tiden kan man fota det hur mycket som helst. Och sen när det har flyttat vidare kan man leva vidare med sitt liv och åka på semester och sånt utan att behöva oroa sig för djuret xD (det är sånt föräldrar kör med).

Det är kanske lite motsägande om man ser till ett av de tidigare numren av GIAN... Men se det så här då; Om du vill ha djur typ katt, kanin, marsvin eller något. Men har en förälder som säger nej "vi har inte tid"/"vi kan inte ha djur för då måste vi ha vakt när vi åker bort"/osv. Ett jourhemsdjur har man kanske bara en månad eller två. Då är det ju fritt fram att åka till thailand tre veckor utan att behöva tänka på att fixa vakt :P


Jag tror att det kan vara på sin plats att kanske börja varna för en ständigt växande sak som äger rum här på stallet.se... Dvs. Handeln med tillståndsbilder. Det är inte så harmlöst som det verkar. Om ett stall får förtroende av en fotograf att låna dennes bilder så är det just det stallet som har tillstånd till bilderna. Om just det stallet beslutar sig för att sälja bilderna vidare så har köparna till bilderna inget tillstånd alls. Det är ett rätt farligt spel. Eftersom det bara är det stallet som fått tillstånd till bilderna som får använda dem. Så om fotografen får syn på bilderna hos ett annat stall kan det stallet bli anmält för bildstöld. 

En bildstöld på stallet.se är piece a cake om det är en stöld medlemmar emellan. Men är det en fotograf utifrån kan det bli mycket större än så. Copyrightlagen är internationell, men straffen för det kan variera. Jag hade personligen INTE velat ha en arg amerikansk fotograf efter mig, som ni säkert vet är de VÄLDIGT pigga på att stämma folk O.O Fotografer från andra håll i världen är kanske inte lika stämmningsbenägna. Men det betyder inte att de inte kan komma att reagera starkt om deras bilder blir kidnappade...

Sååå, OM ni ska köpa bilder löst (alltså utan att bilden sitter på ett djur) se till att BARA köpa bilder av någon som fotograferat bilden själv. Det ska vara EF. Det är säkrare än tillstånd. Dock finns det en hel del medlemmar som laddar upp stulna bilder och säger att de är EF är man osäker kan man antingen fråga några andra stall om de vet (eller känner igen bilderna). Eller så kan man strunta i att köpa bilderna. Risken är inte värd att ta.


Ett sätt man kan tjäna stallpengar på (men också förlora) är att köpa djur från uppfödare som verkar vara på väg att bli populära. Det kräver förstås en stallkassa i grunden. Men har du kanske 500-1000sp bör du kunna hitta djur från uppfödare som passar in på den beskrivningen. Hur går det till då? Tja, de flesta uppfödningar börjar smått. De gör några djur (eller föder upp några) och sen säljer de djuren för en billig summa. Förhoppningsvis dock så högt att de har råd att fortsätta. Alltså så att de inte förlorar sp på att föda upp.

När stallet fött upp kanske 10-20st djur och man ser dessa i utställningen mer och mer. De kanske får höga placeringar. Ja och då är det nästan i hamn. Om de fortfarande säljer för låga priser är det läge att köpa. För rätt som det är går ett av deras djur och vinner utställningen och då trissas priset på deras djur med flera hundra kanske några tusen stallpengar. Om du då har några djur från uppfödningen redan kan du sälja de när djuren är värda som allra mest!

Typ så om du köper en katt för 50sp, ett halvår senare kan du sälja den för 2400sp (om stallet blivit känt på den tiden). Då har du alltså tjänat 2350sp. Men det är lite ett lotteri, köper du djur av "fel" får du kanske inte lika mycket tillbaka på affären...


En sak jag har tänkt på (egentligen på chickensmoothie men ändå), är hur folk samlar på sig djur med bilder de kanske inte nödvändigtvis tycker om. Men som de skaffar bara för att det är populärt... Jag tycker man ska ha det man gillar även om det inte är det senaste eller det populäraste :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0