Stallplaner, något för alla!

En sak som är ganska trist med stallet.se är att det bara är de som är bra eller har tid att lägga på sin grafik som uppskattas till fullo. Många medlemmar ger upp innan de ens försökt göra tex en stallplan för att de vet att de förmodligen aldrig kan skapa det mästerverk de vill ha i sitt stall. Det bästa de medlemmar som känner så kan göra är egentligen att pröva sina vingar och skapa massa stallplaner tills de blivit så bra att de kan göra ett riktigt mästerverk! Men få orkar med den processen och väljer istället att köpa grafik från de som kommit längre.. Men vad händer om man inte har några stallpengar att köpa grafiken för? Det slutar ofta med att det blir en stallplansstöld... Detta numret kommer handla om stallplaner för alla :P


Är du en av de som drömmer om att ha riktigt snygg egentillverkad grafik i ditt egna stall? Men inte har kunskap eller tid nog att öva och pröva dig själv fram till ett resultat du själv är nöjd med? Jag röstar här på att du googlar "Ogiltig", klickar på vad som bör vara första sidan. Förklaringen på vad sidan handlar om är "photoshophjälp för ungdomar på internet ogiltig photoshop gimp stallet.se ..." Precis som förklaringen säger är det alltså gratis grafikhjälp för photoshop, gimp och fler bildprogram änså. Sidan visar hur man enkelt kan göra både design och stallplan i följande program: Photoshop, Gimp, Paint, Paint.net, Artweaver och Photofiltre. 

Det bästa är att allt, verkligen allt är gratis! Det finns även en kodskola där du kan få gratiskoder och lära dig koda koder själv, alltså behöver du aldrig mer betala någon för att den ska koda din press! Sen finns det en ritskola, där man helt gratis kan lära sig rita hästar. Så om du inte har egna bilder att använda på stallet.se så kan du ju lära dig rita snygga hästar med den sidan :P
Om du funderar på att börja göra massor och åter massor av stallplaner har du egentligen 4 altenativ att välja bland...
1. Tillverka tills du blir nöjd och släng bort resultaten däremellan 
2. Tillverka massa stallplaner men ge bort de du inte blir nöjd med. Om du skriver vem som gjort stallplanen på den så får du gratis reklam på hela stallet.se
3. Tillverka och sälj de du själv inte vill använda = du får stallpengar och gratis reklam (fast inte lika mycket som vid punkt 2)
4. Använder alla stallplaner själv xD


Känner att det är dags att inflika något om bilder. Innan köp av ett nytt djur som har en bild man gillar. Kolla storleken på bilden. Är bilden i storlek med ett frimärke betyder det oftast att bilden är stulen. Givetvis finns det större bilder som också är stulna. Men just storlek med ett frimärke är så gott som aldrig fotat av den som säljer eller har ägt djuret.


Fixa "reservdelar" det kvittar vilket program du arbetar i, om du skapar reservdelar kan du skapa snygga stallplaner i ett naffs utan mycket ansträngning.

En reservdel kan vara tex ett Träd. Gör du en liten trädbild eller flera stycken kan du bara kopiera och klistra in dessa på den stallplan du en vacker dag kanske gör. 

Om du gör reservdelar till:
Stall
Hus
Hagar
Träd
Vattendrag
Hinder
Stenar
Matskålar och dylikt

Och andra saker som man brukar ha på stallplaner. När du har alla bitar redo är det bara att sätta igång och bygga på riktigt!

Måttet på en stallplan i fullstorlek är alltid 350x1050 pixlar. Sammanlagt är det 300st bitar. Varje bit är 35x35 pixlar stor.
Oh btw, lite så här off topic :P Se till så att din mejl adress är kopplad till ditt stall och så du kollar mejlen ofta. Stallet.se ger ut gratis GM och gratis SP ibland. Det kan man ju använda för att tex sälja foder, lägga in stallplan, ge skötarlöner osv ^^


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0