Saker du kan göra, om du vill

Detta nummer handlar om saker du kan göra, bör göra eller i alla fall borde göra. Om du har tid, tråkigt eller bara lust. Allt är saker som jag brukar göra när andan faller på :P

**Något som alla som fotograferar (och ritar) egna bilder är att kolla runt om du kan hitta någon som snott din bild. Börja med att söka på hästar/hundar/katter/kaniner med samma namn som dina djur i stallet. Speciellt om du har ett stall som kan ses som "känt" hos andra. Gå igenom alla sidor och kopiera alla idnummer till alla hästar och husdjur du hittar. Och anmäl de till supporten.

**Bli ett "pain in the ass", och leta upp ett mindre antal stall som verkligen bygger hela sin verksamhet på att stjäla bilder och sälja som EF eller "med tillstånd". Mejla och upplys om att det inte är tillåtet, ignoreras du eller blockeras. Mejla och varna alla som lägger bud på stallets bilder att de lagt bud på stulna bilder. (Och leta upp bildens urspungliga fotograf på internet och skvallra).

**Odla foder i stall du planerar att sälja någon gång. Ju mer foder som redan finns i stallet ju lättare bör det vara att få iväg det till en ny ägare den dagen det är dags att sälja det. Om du har många stall som du inte vill ha mer, gör en uppsättning designer med tillhörande kodning och sätt in i alla stallen.Länka stallen till ditt egna stall så att andra kan klicka på stallen, på så sätt får du gratis besökare till de stall du ska sälja. Ju mer besökare ett stall har desto bättre är det ju :P

**Du kan registrera dig på Popit.se - som ägs av Hasse och Petter som har gjort stallet.se. Popit.se är som en svensk variant av Twitter. Twitter är en miniblogg där varje inlägg är 140st tecken långt. Har man en sida på Popit kan man koppla ihop det med sitt stall! Då kan man microblogga på popit, om man har klistrat in en kod i sin presentation här kan vem som helst läsa ditt senaste mini blogg inlägg. Och dessutom klicka på det så kommer de till din popit sida.

**Om du har många egenfotade bilder eller ritade bilder som du inte är riktigt helt nöjd med så kan du skapa en blogg där du ger ut de bilderna gratis till stallet.se medlemmar och andra som vill använda bilderna. Du får visserligen inte stallpengar för bilderna. Men du får uppskattning och gör på sätt och vis en god gärning. Men det kan vara bra att skriva några regler och kanske märka alla bilder så att de som försöker stjäla bilderna kan bli anmälda för det eller så.

**Hjälp ett mindre stall. Det behöver inte vara något stort utan småsaker räcker långt. Ge bort en snygg design med tillhörande kodning till någon så blir den jätteglad förmodligen (fast fråga först om de vill ha en). Eller kanske skänka en skötarlön. Träna en häst eller något annat. Man kan få en kompis på den vägen, om inte annat få någon att känna sig mer välkommen och sedd här på sidan.
***Renovera ett djur:
Just nu finns det sammanlagt:
26325st hästar
6446st hundar
3805st katter
2795st kaniner

Till salu både på torget och visa auktionen. Du behöver inte skapa ett nytt djur eller avla fram ett nytt djur varje gång du ska ha ett nytt djur. Det räcker gott och väl med att köpa ett som redan finns.

Fördelen med att köpa färdiga är:
1. Du slipper försöka komma på ett bra namn :P
2. Är det en häst du köper är den kanske redan tränad.
3. Du kan få den för ett billigare pris än vad den egentligen är värd.
4. Den kan vara avlad, och förra ägaren har inte hämtat ut ungarna än. Då kan du köpa ett djur för typ 11sp och få kanske 4st gratis ungar.

Nackdelen är dock:
1. Den som skapat djuret har skrivit namnet med bara små bokstäver, ser fel ut på bla stallplanen. 
2. Den kan vara avlad, då går det inte att byta ras och kön.
3. Är det en avlad häst kan den ha helt vrickade uppgifter, typ Ras: Arabiskt fullblod, Storlek: ponny, Kaliber: kallblod, Färg: musblack och ett namn som är typiskt för ston fast än det är en hingst osv.

Ekonomiskt;
Om du köper en nästan fulltränad häst för 20sp, ger den en ny bild, en ny design och en presentation kan du få ... Helt sjukt mycket stallpengar för den :P

Om du köper en tex, kanin för 11sp får du absolut igen de pengarna, bara du skulle sälja den för 15sp som det kostade för den som gjorde kaninen. Men ger man en ny bild, egen design, presentation osv. Bör det gå att få åtminstone 30-40sp för den. Då har man ju tjänat 29sp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0