Lite blandat om stallet.se

"© All images are protected by personal copyright..The Images are not allowed to be used on Stallet.se or any other horse or animal sites and forums or online games"

Det där läste jag hos en fotograf för inte så länge sedan. Det stod under en bild som jag hittat på stallet.se bara sekunder tidigare...

Om vi ska översätta det där på bästa möjliga sätt:
"All images are protected by personal copyright.." - Alltså är de skyddade så att bara den som äger bilden, dvs fotografen har rätt att använda den om den inte uppger något annat.

"The images are not allowed to be used on Stallet.se" - Bilderna får alltså INTE användas här på stallet.se.

"or any other horse or animal sites and forums or online games"
Och inte heller på något annat spel, forum eller sidor.

Då frågar jag mig... Varför fanns den bilden här då? Och varför skrev den som hade den att den hade tillstånd? Är det svårt att läsa?

Not = Inte
Allow = Tillåtelse
Protected = Skyddad
Copyright = Kopieringsrätt
Used = använd/användas

I-N-T-E svårt att förstå vad fotografen vill och inte vill med sina bilder...

Stjärnstatusen är kanske inte något som många bryr sig om. Men de som bryr sig om den och som försöker värna om den i sitt stall kanske inte i första taget väljer att skapa nya hästar, eftersom att det påverkar stjärnstatusen negativt. Inte länge men ändå en tid.

Jag hade nyligen det problemet, skapar inte hästar ofta, då det redan finns allt för många som andra försöker bli av med. Men det namn jag ville ha på hästen fanns inte. Jag löste det med att skapa hästen på mitt extrastall och därifrån göda upp den med majs, havre och morötter som jag köpte på fodertorget = den fick hälsa snabbare än andra hästar i det stallet. Sen när hälsan var på topp var det bara att flytta över hästen till rätt stall.

Negativt med det är väl kanske att man inte står som skapare/uppfödare på hästen men nuförtiden är det ändå inte möjligt att se vem som skapade hästen med alla dessa "design runt bilden" koder x)

Ni som avlar med djuren här på stallet.se bör bli mer kräsna med hur ni gör det. Och inte ta första bästa som har fin bild eller bra stamtalva/uppfödare/meriter x)

Om man tex har en Löwen kanin ska man i den mån man kan avla den med en annan Löwen, annars får man en korsnig. Korsningar är något som nästan ingen vill ha. Varför det är så kan man ju diskutera, antagligen är det mest för att det är svårt att veta hur djuret skulle se ut. Parar man inom samma ras så vet man ju, korsar man kan resultatet se ut hur som helst (i verkligheten). Men på samma gång så är det ju ändå bara ett låtsas djur... När man s.s avlar på hästar är det ännu fler saker man nästan måste ha koll på om man inte vill stå där med skägget i brevlådan och ha osäljbara hästar och föl. Om vi tar något så simpelt som en Shire häst. Det är en ras som är känd som den största rasen, de är alltså stora hästar och av kalibern kallblod, en väldigt grov typ av häst.

Redan innan man avlar "måste" man se till att hästen/hästarna man ska avla på håller måttet. Så en Shire som har kalibern Fullblod och står som Ponny är kanske inte jätte lyckat att avla på om det inte ändras till mer rätta altenativ. För när man har avlat går det inte att ändra sådana uppgïfter om ett djur. Avlar man på hästar av olika ras blir det förstås en korsning. Men om mamman har kalibern varmblod och pappan har kalibern kallblod så får fölet något utav kalibrarna. Och det även om föräldrarna har samma ras. Inte allt för många Svenska Halvblod är av kallblodstyp tex :P Samma sak med ponny vs. stor häst och färgerna.

Med en korsning vet man ju inte hur man ska kunna få en bra bild på den. Speciellt inte om det är en hund, där kan en korsning/blandras verkligen ställa till det :P En häst är ändå alltid en häst vad det än är för raser i den. Men en blandras pomerian/tollare ser ju inte likadan ut som en blandras dalmatiner/schäfer till exempel x)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0