Låt inte det otillåtna ta över (2010-03-17)

Stallet.se är en sida som vem som helst ska kunna vistas på utan att behöva läsa saker som den kan ta illa upp av eller skrämmas av. Stallet.se är en sida för barn och ungdomar (och äldre än så) men innehållet på sidan ska ändå kunna passa vem som än läser det i slutänden.

Av den anledningen är det bra att följa de regler som finns över vad vi får skriva här på sidan. Till exempel ska man inte skriva om droger och alkohol (öl, vin, sprit osv). Även om många är 14+ och exponeras för sådana diskussioner i skolan/av kompisar och så, så betyder det inte att det passar att diskutera om öppet här där 7-8åringar kan läsa. Och inte bara läsa utan missuppfatta eller misstolka. Typ "Oh det verkar häftigt att dricka alkohol och ta droger, jag vill också vara häftig så jag måste också prova!".

Stallet.se tar till metoden som kallas "Noll tollerans" till sådant. Sådana diskussioner i gnägg, sådana tidningar, rollspel och klubbar kan tas bort utan förvarning. Men också medlemmar som deltagit i diskussioner kan bli spärrade och i värsta fall borttagna - utan förvarning! Just för att man inte får skriva om sånt öppet på stallet.se.

Den regeln gäller för allt vad sex innebär också. Och även här kan sådana diskussioner äga rum i verkligheten redan i 7-8års ålder. (Det var då jag själv fick reda på vad det var för något). Nu i efterhand önskar jag att jag inte hade fått veta något förrän senare. Detta innefattar också våldtäkts berättelser. Sådant hör inte hemma på stallet.se - över hela taget. Även om man har blivit våldtagen på riktigt och även om man vill skriva om det så är stallet.se fortfarande inte rätt forum för det.

Tyvärr har det blivit så mycket våldtäkts tidningar och diskussioner i gnägg på senare tid att även om det är 100% sant så tror ingen eller väldigt på på att det har skett. På riktigt. Speciellt inte när det är 15sp i betalning för att läsa numret. De som har blivit våldtagna på riktigt brukar inte vilja sälja den upplevelsen. Det är inte värt att dra upp minnena för 15sp. De som skriver sådana tidningar brukar ofta peka ut någon som skyldig. Om nu det inte stämmer att den är helt oskyldig så är det ju helt sjukt taskigt. Det är inte helt omöjligt att någon tar reda på vem det är och straffar på sitt egna sätt. Så har man pekat ut sin pappa som våldtäktsman som förgriper sig på barn så kan man nästan räkna med att det kommer komma ut. Stämmer det inte så kommer det ändå förfölja honom för resten av hans liv. 

Är det sant så är det rätt åt den.
Är det falskt är det taskigt utav bara h-vete!


Skapar man sådana tidningar och diskussioner i gnägg kan man nästan räkna med att antingen diskussionen/tidningen blir raderad utan förvarning. Om stallet raderas utan förvarning så är det inte heller någon konstighet. Jag vet att det pratas om att polisanmäla alla våldtäktstidningar, diskussioner osv. Och det är inte mer än rätt. Om det mot all förmodan stämmer så är kanske stallet.se "publiken" den enda som känner till händelsen. Om inte personen själv tänker anmäla händelsen så gör i alla fall någon det. Man gör bäst i att inte nämna något sådant alls på stallet.se, även om man är ett offer för sådan grymhet i verkligheten ska man inte spela ut det här. De som blivit drabbade vill inte minnas mer än nödvändigt.

Anmäl till supporten när du ser:
Tidningar/gnägg/rollspel/klubbar osv som
*handlar om droger, (tobak), alkohol
*handlar om sex
*beskriver våldtäkter
*bryter annan regel som står skriven om i Frågor & Svar och medlemsavtalet

Den du anmäler kommer inte veta vem det är som anmält den. Det är inte säkert att du får svar tillbaka från supporten men den kan fixa det du anmält ändå.

Vad du kan göra så länge:
*Ser du någon som skriver om droger/alkohol/sex/våldtäkt kontakta medlemmen och förvarna att det är mot reglerna!
*Om du ser en tidning som ska handla om droger/alkohol/sex/våldtäkt - läs inte något nummer i tidningen. Det ska inte löna sig att bryta regler

Ps. Om någon ändå är i behov av att prata av sig eller liknande, googla på "Jourhavande kompis". De skriver följande om tjänsten de erbjuder:

"Alla jourhavande kompisar är mellan 18 – 30 år. Vi finns här för att lyssna och vara ett stöd till dig. Vi som sitter i chatten är själva unga, inte experter, psykologer eller terapeuter. Vi är helt enkelt dina kompisar och det är du som bestämmer vad vi ska chatta om!

Du avgör också om du vill vara anonym. Vi kan inte se ditt riktiga namn eller IP-nummer. Chattrummet är privat och ingen annan kan se vad som skrivs i chatten."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0