IP nummer och Bilder

Satt och kollade på de senast uppladdade FG bilderna för ett tag sedan. Klickade av nyfikenhet upp alla som innehöll mejl från hotmail och s.s Ett hotmail mejl intresserade mig speciellt. Eftersom det specifikt handlar om stallet.se bilder. Nämligen typ mer än hälften av alla brittiska katthårsbilder som finns här.

Mejlet är skrivet på tyska och engelska... Från ägaren till sidan Cat-Passion.ch. Hon skriver uttryckligen att hon inte har gett någon tillstånd att använda hennes bilder här.. Och att det blir €250 i böter per bild om hon får tag i de som stulit bilderna.

€250 = 2416kr
För en bild


Hon lär få svårt att få bort alla sina bilder härifrån. Men om hon riktigt mycket skulle vilja det skulle hon säkert lyckas. På internet kan man vara ganska anonym, inte nämna sitt riktiga namn, sin riktiga ålder eller bostad och kanske rent av låtsas vara någon annan. Men det gör inte att man är anonym, hemlig eller direkt svår att finna.

Alla datorer som är uppkopplade på internet har ett IP-nummer som "adress". Vissa datorer skiftar IP-nummer oftare än du byter strumpor men inte alla. Att dölja sitt IP-nummer är svårt, snudd på omöjligt om man inte är avancerad hacker. Alla på internet har ett IP-nummer men så länge man inte avslöjar numret så vet ingen utom sidans ägare om det. Och det är just det, sidans ägare känner ofta till IP numret. IP-numret går oftast inte till ditt hem direkt utan går till din internetleverantör, som sen antagligen kan se vem det är som har just det IP-numret.

Den enda som kan få reda på en persons IP-nummer är polisen. Om de har fått en anmälan om en person på en sida som har begått ett brott kan de begära ut IP-numret och sen gå vidare med saken med att hitta den som gjort sig skyldig till brottet. Ägaren till Cat-Passion kan alltså polisanmäla alla hon ser som har henns bilder i sina stall, på ett djur eller whatever. Och på så vis tjäna kopiösa mängder pengar.

Och vill man inte betala är det möjligt att man hamnar hos kronofogden. Om man tänker sig att någon har 10st av hennes bilder i sitt stall så blir det 24160kr. Och det är ju rätt mycket pengar. Typ som en månadslön innan skatt. Har dina föräldrar råd att betala så mycket för de bilder du använder här?

Summan av kardemumman är alltså, vet du att du har en Cat-Passion bild i ditt eller något av dina stall. Ta bort bilden så fort som möjligt. Hellre ingen bild alls än 2416kr fattigare för varje bild man hade innan :P Bevisningen finns för övrigt i stallet Bandery och hos Trollslendans´s fotoalbum. Duktiga stallet.se medborgare att sprida budskapet om det vidare xD

Hoho ren utfyllnad men kanske bra sådan. Ett tips på en sida där man kan hämta ner gratis bilder (som är ritade mest) på hästar och andra hästsaker. Om man loggar in varje dag får man betalmedel i form av morötter som man kan "köpa" bilder för - alltså är det helt gratis, man behöver bara logga in x)

Googla på - PONYLABS - så kommer du rätt.
Bli medlem och börja logga in varje dag. De har ett slags spel där man gör en häst vars bild man får använda utanför sidan (dvs här). Spelet finns under "Fun Stuff" > "Create A Horse".

Gratisbilderna finns om man skriver in i sidans sökfält (Search > Images) följande inställningar:
All Categorys > Free Stock Images

Finns just nu 17st sidor med sådana bilder


Jag har alltid undrat om metoden att skicka tjat med sitt egna stallnamn skrivet så många gånger som möjligt ger några besökare. Det ser ju ganska underligt ut.

Det är typ som att Mcdonalds skulle göra en 30sek reklamfilm på tv där en röst sa "McDonalds McDonalds McDonalds McDonalds McDonalds" likt någon som försöker hypnotisera en annan xD

Frågan är om det skulle göra en sugen på just McDonalds mat eller om man skulle avfärda det som något läskigt jippo. Så frågan är om de där spamma stallnamnet i ett tjatmeddelande ger besökare, kunder fans whatever eller om det hade varit lika bra att skicka något helt annat?

Någon som har testat vilket som ger mest besökare?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0