Gör en god gärning

Ett ganska vanligt problem för nya stall och även andra är att få hästar sålda. Att skapa en häst kostar 5sp, men att få iväg den till ett nytt hem, direkt, utan mycket krångel är rätt omöjligt. Ofta går det inte ens att sälja en sån häst för 1sp ens - varpå stallet förlorar 4sp!

Det allra första man bör tänka på är:
1. Stressa inte!
Ta god tid på dig att bestämma ett namn till hästen så du inte hinner tröttna på det. 
2. Träna, träna, träna
Träna hästen under någon vecka
3. Välj en bild
Välj en snygg bild eller i alla fall en du är nöjd med, helst EF annars med 100% tillstånd. Googlebilder säljer inte alls bra.
4. Prissätt
Beroende på namn, bild och träning går det för det mesta att få allt mellan 5-100sp för hästen. För de riktigt höga summorna krävs det nästan alltid mycket träning och snygg unik bild!

Meeeen...
Jag tänkte snarare skriva om hur man tränar hästar som icke betalande medlem. Det tar allt för lång tid att träna en häst om man inte är guldmedlem. Det går men det tar lång tid. Vad du behöver göra är att hitta en eller flera att mejla med! Stallet.se har ett problem. De flesta vill ha mejl. Men hur många av de skickar själva mejl? Inte så jätte många, och där av blir det ett problem! Om alla medlemmar skickade 10st unika mejl till då 10st olika stall varje gång de var inloggade hade vi nog inte haft något "problem" med mejl :P

För att fånga en mejlkompis bör du:
*Skriva om något intressant - direkt!
*Skriva en titel på mejlet som inte bara är något vanligt som "hej" eller så, var mer kreativ :P
*Fråga om något eller...
*Beröm stallet och fråga hur den har lyckats (eller vad du nu annars undrar över)
Det kan ta ett tag innan du hittar den rätta. Men när du väl gör det kommer det få förvånansvärt lätt att träna hästen (och kanske få en kompis på samma gång).


Gör en god gärning
Om du orkar och har tid (massor av tid) kan du göra en god gärning för svenska (och utländska?) fotografer av djur som vi har här på stallet.se, hästar, hundar, katter och kaniner. Anmäl de bilder som du hittar av dessa fotografer. Men anmäl det inte till supporten, de kan inte göra något. Det är bara fotografen till bilden som kan få bort den genom anmälan. Kontakta fotografen istället, det finns massor av duktiga svenska hästfotografer som har sina stulna bilder här, så det är bara att välja och vraka på vad ni vill anmäla xD


Utan att bryta mot någon regel här på s.s ska jag bara nämna en grej i förbifarten... Om man har typ nada inspiration och det känns som om man bara går runt i cirklar och gör ingenting vettigt när man är här. Och sluta vill man ju kanske inte heller göra :P Stallet.se ger mycket även om det "tar" mycket också ^^ När jag känner så, brukar jag söka upp andra liknande sidor. Det finns massor av spel och sånt på nätet man kan spela. På andra sidor får man idéer till både saker som hade varit kul att ha här, idéer till stallplaner eller designer man kan göra.. Eller så kan man se hur folk på den andra sidan gör sin grafik och på så sätt inspireras av den. Just nu känner jag så, jag orkar inte göra någon ny design för jag vet inte hur den ska se ut för att mäta sig med andras som är snyggare :P Och någon stallplan orkar jag inte heller göra av samma anledning..

Spelar just nu förvånansvärt många spel samtidigt för att vara mig :P Kommer inte fram till så mycket ännu dock men det kommer nog med tiden ^^ Är uppe i 11-12st olika spel om man räknar bort facebook spel. Som kan fungera på samma sätt lite. Finns ju ingenting som hindrar en från att vara aktiv på många olika sidor samtidigt liksom :P

Underlätta för andra..
Genom att se till att hästar och husdjur har rätt ras för rätt bild inställd (om det går att ändra). Om någon föder upp till exempel Tinkerhästar. Så går de till torget och ställer in tex:

Ras: Tinker
Kön: Sto
Visa: Med bild

Upp kommer massor av tinkerhästar... Men även bilder på andra hästar, som araber, haflingers, falabellor osv. 

Ännu mer tydligt blir det om man letar efter till exempel en Bombay katt. Den rasen har alltid, alltid, alltid svart päls. Men söker man på den rasen på torget kommer det bara upp en endaste katt som är svart. Alla andra är typ sköldpaddsfärgade och andra färger :P Det kan verka tradigt att ändra om, men kan man så bör man :P Det kan underlätta om man vill få djuret sålt också. En dvärgvädursköpare letar inte bland angorakaninerna :P


Hmm... Konstigt nog verkar det här "avslöja något om mig själv och tjäna stallpengar på det" att fortsätta. Seriöst? Hur intressant är det att veta att någon har gått och blivit gravid? Även om den råkar vara i samma ålder som en själv. Hur intressant är det att veta att någon blivit misshandlad, även om det är av någon i dens familj eller i skolan? Och hur intressant är det att läsa om hur folk blir våldtagna?

NEJ - Det kan bara inte vara intressant nog att spendera 15sp på?! Tänk hur mycket ni skulle kunna göra för de stallpengarna! Istället för att sponsra någon som kanske ljuger om det hela med 15sp varje gång du nyfiket läser deras tidning. Istället för att lägga dina stallpengar på skit kunde du lägga de på:

*Skicka ett tjat och få besökare, mejl, kommentarer, kanske kunder och vänner.
*Köpa en fulltränad häst
*Ställa ut ett djur och kanske vinna rosett med det och få gratis gm och gratis stallpengar och ett djur värt 80% mer än innan det ställdes ut.
*Skapa ett nytt husdjur

LÄGG INGA PENGAR ALLS
På de som skriver om sitt påstådda privatliv. Om de får ut något av att skriva om det här, kommer de bara att fortsätta. 
DET ÄR INTE VÄRT DET

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0