Gör det perfekta stallet!

Skulle du vilja kunna göra snygga, avancerade 3D hus till stallplaner? Och inte orkar lägga ner massor av extra tid på att sitta och fixa så perspektiven stämmer. Då är detta numret nog något för dig. Det enda du behöver göra som förberedelse är att googla på "Google SketchUp download", ladda ner version 7 (eller den senaste versionen) om du inte redan har SketchUp på din dator. Detta program är gjort av google och det ska vara virusfritt att ladda ner det från deras sida. Det är också helt gratis så det är definitivt lagligt.

När du har laddat ner och installerat programmet är det bara att börja. Du kan börja med att leka i programmet så du lär dig vad alla knappar betyder. Det finns inte så många av de så det tar inte jättelång tid att lära sig använda dem.

Info om programmet:
Svårighetsgrad: 3/5
Pris: 100% gratis
Gjort av: Google
Användbarhet: Stor
Övrigt: Dessutom är programmet litet i storlek. 
Mac: Vet inte om det finns mac version- kolla upp det

Här är alla verktyg som finns i programmet.

Öppna programmet, klicka på "choose template" och sen på "start using sketchup"

1. Klicka på den bruna rutan i toppen av skärmen i programmet, för muspekaren ner till det gröna och gör en (mörkgrå) ruta.


2. Klicka på ikonen med en brun "låda" med en röd pil ovanför. Lägg muspekaren på den (gråa) rutan och dra uppåt. Den bör höja sig. När du höjt till en höjd du själv är nöjd med är det dags att göra taket.


3. Om du behöver vända och vrida på huset så klicka på ikonen med de blå pilarna som är längst ut (brevid handen och förstoringsglaset). Med den kan du vända och vrida på din huslåda. Och det är bra nu när det är dags att göra taket.


4. Vänd huslådan så att du kan se "himlen" bakom taket. Klicka på den röda pennan och med den dra ett sträck rätt upp från mitten av varje hussida (den markerar själv vart mitten sitter med en ljusblå prick).


5. När du gjort det på båda sidorna kan du dra diagonala sträck från (tex) kortsidorna till sträcket. Och en ett sträck från de båda gavlarna . Allt med den röda pennan!


6. Huset är klart! Nu behöver du bara trycka på knappen "Prt Scr, Sys Rq" som är ovanför delete kanppen på tangentbordet. Och sen klistra in bilden i ditt grafikprogram (paint fungerar). SketchUp har en annan funktion också där man kan färglägga det hus (eller den modell man har gjort) om du trycker på den ikonen som ser ut som en hink som häller ut gul färg så kommer det upp färgläggnings saker.När du är helt klar med huset eller husen. Så är det bara att kopiera (tryck på printscreen) och klistra in i ditt grafikprogram. Därifrån kan du själv göra en stallplan som matchar huset. Aldrig mer kommer du behöva ha platta en dimensionella hus på stallplanen 8)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0