Enkla knep för stallplansbygge

Jag tycker att Paint är ett underskattat program här på stallet.se, det går att göra så otroligt snygga saker i det programmet. Saker som knappt är möjligt att göra i andra program (visst det går ju men det blir omständigare). Typ Habbo Hotell grafiken är ju (förmodligen) till stordel helt och hållet gjort (eller inspirerat) av paint grafik. Och det uppskattar ju många eller hur? :P

Grejen som många gör "fel" är hur de ritar i programmet och att de inte kan göra skuggor och sådant. Det gäller andra program också men ja... Så detta nummer ska försöka reda ut lite hur man gör det snyggt i paint x) (och andra program).


Typ det viktigaste att tänka på när man gör vad-som-helst i paint är att försöka rita med den MINSTA penseln (eller pennan) då kan du göra fler detaljer och sånt! Sen måste du zooma in mycket när du ska rita saker annars kommer det bli ... tja inte så fint helt enkelt... Rita gärna skissen i tex rött eller blått, så kan du fixa svarta konturer eller något på det senare :P


Skuggor skapas av sol, är det en sol på stallplanen ska alla skuggor röra sig bort från solen (om det ska se verklighetstroget och välgjort ut). Gör man stallplaner i paint gör man skuggorna i gräset med en mörkare färg än gräset. Gärna väldigt mycket mörkare färg.


Samma sak med alla andra skuggor. Skuggan eller snarare speglingen av bron syns i vattnet. Man kan också lägga på skugga på gräset under bron för att få det ytterligare mer verkligt. En annan viktig sak om man vill få stallplanen verklighetstrogen är....


Perspektiv!
Det är något som alla borde försöka lära sig. Även de som jobbar i photoshop, gimp osv. Utan att ha koll på perspektiv kommer man inte så långt alls med att göra riktigt snygga stallplaner :P (och detta känns väldigt "ogiltigt" xD finns säkert någon bättre guide om sånt där :P)



Perspektiv kan man använda både till hus och miljö. Det är bäst att använda när man ska placera träd på stallplaner och sånt. Här är en "enkel" beskrivning på hur man rätt snabbt kan göra ett snyggt hus i paint utan att skaffa sketchup och sånt. Vad jag menar med perspektiv och träd på stallplaner är typ som så... Om jag ställer mig brevid en uråldrig gammal Ek så är det trädet brutalt STORT. Men om jag går och ställer mig 50meter bort är den stora gamla eken väldigt mycket mindre.

Och vill man få till en riktigt snygg stallplan tänker man på sådant när man gör praktiskt taget allt. Saker som ska vara nära ska vara större än det som ses i fjärran. Om alla träden har exakt samma storlek oavsett vart på stallplanen de är så är det ju klart att man misslyckas med att få det verkligt :P Och så förstås skuggor, att lägga skuggor på i princip allting från stort till smått kan göra underverk för vilken stallplan som helst! Kanske få upp priset från 20-50-100sp till 100-200-500sp eller ännu mer.

Kommentarer
Postat av: sabina

Hej vilka pogram använder du för dina bilder?

2011-10-27 @ 21:02:38
URL: http://www.stallet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0