7 saker du bara måste kunna

7st tangentbordssaker du bara måste veta:

Prt Scr = Printscreen använder man när man tar bevis på något som händer på skärmen. Knappen sitter på tangentbordet ovanför delete knappen. När man tryckt på knappen måste man öppna paint eller annat program för att klistra in och spara den.

Ctrl + C = Kopiera, om du markerar en text eller för den sakens skull även en bild (om det är i ett grafikprogram) så blir det en kopia sparat dolt.

Ctrl + X = Klipp ut, samma sak som med Ctrl + C fast den klipper ut bild eller text istället. Den fast är det en text du inte kan redigera så kopierar den bara istället.

Ctrl + V = Klistra in, fungerar både om du kopierat och klippt ut något. 

Alt + 8,8,8,8 (tryck fyra gånger på 8:an med en pil på sig) och släpp. Lyckas du med det (du kan behöva öva lite kanske) men lyckas du med det kan du göra ett © tecken :P

F11 = trycker man på den knappen en gång så blir hela skärmen mycket större, trycker du på knappen igen blir den normal igen.

F5 = trycker man på den knappen uppdateras hela internetfönstret, jättebra när tex mejlikonen försvunnit eller grafiken på sidan laddats lite konstigt.

Är stallplanen äkta? Och gjord av den som säljer den? Sådant brukar jag fråga mig själv rätt ofta när jag tittar runt i folks gallerier och stall. Rätt ofta är det stallplaner som ser misstänkt stulna ut.

Om man är på jakt efter en snygg stallplan men är osäker på om den är äkta eller inte så finns det egentligen bara ett 95%igt säkert sätt att få veta det. Men det kräver också att säljaren vill och kan visa...

Ett sådant "bevis" är så kallade "WIP" bilder, vilket är work in progress (arbetsprocess). De flesta som gör riktigt snygga stallplaner gör ju inte stallplanerna rakt upp och ner. Utan gör tex himlen först och gör den riktigt snygg innan den går vidare till gräset, hagar, natur och hus och sånt.

Rätt ofta sparas halvfärdiga stallplaner och visas i alla fall i mina stallet.se kretsar upp för en annan medlem på msn och för att få lite konstruktivkritik. En sådan sparad halvfärdig stallplan är ju ett tydligt WIP bevis. 

Fast samtidigt funderar jag lite på varför ingen satsar på att bli återförsäljare av stallplaner och kanske designer med.

Dvs typ om Stall A har gjort en stallplan som den vill ha 100sp för till Stall B
Stall B säljer stallplanen vidare för 120sp till en som verkligen vill ha den.
Stall A får sina 100sp som den ville ha och Stall B tjänar 20sp på att sälja den vidare.

Dock måste ju både köpare och säljare vara medvetna om att det.

Spara på saker du gör, alla designer, stallplaner, foton på djur osv. Om du är medlem här om några år så kan det vara roligt / skämmigt att gå tillbaka i tiden och upptäcka hur fjollig och patetisk man var innan och hur mycket man har förbättrats på grafik genom årenslopp.


Jag har skrivit det förut men jag kan lika gärna skriva det igen... Stallet.se's medlemmar sitter och väntar på att andra medlemmar ska mejla dem. Eftersom det är så många som sitter och väntar utan att själva mejla någon så väntar de ofta förjäves. Nästan bara kända stall eller aktiva stall (stallsomsynshelatiden) får mejl.

Om ALLA som sitter och väntar på mejl kunde göra som daglig uppgïft att själva mejla MINST 10st olika stall så får i alla fall några fler mejl. Och det är inte helt omöjligt att man kan få nya vänner av att göra så, mejlvänner om inte annat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0