Undvik att bli anmäld

Detta nummer kommer handla om regler som finns på stallet.se, det är faktiskt en hel del regler. Får försöka att inte göra det här numret för tradigt ;P I teorin handlar det här numret om reglerna och hur man undviker att bli anmäld.

Till att börja med så övervakas stallet.se dygnet runt av lite olika personer. Allting som skrivs, tjat, chatt, gnägg och även mejl och hästböcker - all information samlas så att supporten kan gå tillbaka och kolla mejl och sånt. Supporten är inte den som sitter och övervakar dygnet runt. Utan det gör moderatorer. Förr hette denna grupp "Crew". Moderatorerna är dolda och ingen vet vilka de är. Men huvudsaken är att de finns!


Alla stallet.se's regler finns att läsa i menyn (de länkarna högst upp) under Hjälp - Frågor & Svar. Men det kan vara jobbigt att leta efter en regel man inte vet namnet eller så på. Den vanligaste dagen att bli anmäld på är förmodligen söndagar. Då kommer många på att stalltoppen snart avgörs och massa tjat börjar plötsligt handla om stalltoppen. "Vem ska du rösta på?", "Vem tror du vinner?" osv. Jag är osäker på om hurvida detta räknas som rösttiggeri. Men anta att vissa kanske gör det. Om man blir anmäld för stalltoppen-röst tiggeri i tjat så blir man:

1. Spärrad en vecka från tjat
2. Får alla sina röster raderade ur stalltoppen
Ber/frågar man om röster i gnägg och chatten blir man istället spärrad en vecka från att använda de funktionerna. Och förlorar rösterna som man fått under veckan.
Man får faktiskt be om röster över mejl och hästbok. Men BARA till de stall som skriver ut i sitt stall att de vill ta emot röstmejl. Alla andra som får röstmejl kan anmäla det som rösttigg.


Så var de det där med länkar... Alla länkar till andra sidor är portade från chatten, gnägget och tjat. Alla som skriver ut sin bloggadress, hemsideadress eller liknande riskerar att bli anmäld och spärrad i 7 dagar. Stallet.se vill inte att man gör reklam för andra sidor på deras sida. Det kan bero på lite olika saker tillexempel kanske de inte vill förknippas med vad som står på de sidor man länkar till. Vill man ha besök i sin blogg kan man ju skriva i sitt stall vad man bloggar om så kan de som vill läsa ens blogg mejla och få adressen på så sätt. Sen moderatorerna och support började ta i med hårdhandskarna mot de som skickar länkar på stallet.se har många börjat skriva tex "BESÖK MIN BLOGG länk i stallet". Än en gång är jag osäker, det är möjligt att man kan bli anmäld av sådant också. Om inte annat är det ju väldigt trist när hela stallet är tomt öde och allt bara fokuseras på bloggen...Men okej, stalltoppenrösttiggeri är ju inte bra, då blir man ju nollställd... Hur är det med utställningen? Stallet.se vill att alla ska ha en ärlig chans att vinna rosett. Även om man ligger utan internet och är jättesjuk. Röstningen ska inte påverkas av vem som gör mest reklam för sitt utställda djur! Alltså om man ber om röster, tigger röster, erbjuder något i utbyte mot röster osv. i tjat, gnägg och chatt. Kan man bli anmäld. Blir man anmäld blir man spärrad i en vecka från att använda den funktionen. Dessutom tas djuret man ställer ut bort från utställningen. En annan sak man inte ska göra är att länka ett utställt djur till tjat, eller länka det alls när det är utställt. Länkade tjat räknas nämligen också som tiggeri även om själva meddelandet handlar om något helt annat.
Man får inte skriva hela långa meningar med enbart stora bokstäver. För på internet betyder det att man skriker. Dessutom blir det svårläst om alla skriver med bara stora bokstäver.
Upprepar man samma meddelande många gånger kallas det att spamma. Spammning är något som man kan bli anmäld för på typ alla funktioner som finns på s.s

Spammar man i gnägg - 7 dagar spärrning från gnägg. Dessutom finns ens inlägg kvar i minst 3 månader. Och under de månaderna kan man bli spärrad för spam igen om ingen tar bort inläggen (det görs för hand av moderatorerna och de har förmodligen inte tid/ork att plocka bort spam inlägg jämt och ständigt)

Spammar man i chatten - 7 dagars spärrning från chatten. Spammning gäller både exakt samma inlägg som skickas många gånger om. Men gäller också liknande meddelanden. Så om man skickar ut följande tre meningar;
"Säljer billiga hästar"
"Billiga hästar säljes"
"Hästar säljs billigt"
Kan man bli anmäld för spam.

Spam i mejlen går också att bli anmäld för, spärren ska dock bara sitta i bara 1-2 dagar. Det gäller alla mejl som är "kopiera och skicka vidare" även alla träningsmejl och virusvarningar.
Om du ser någon som bryter mot någon regel av de regler som finns på Frågor & Svar så kan du anmäla det till support. Det är många som klagar på att många fuskar i tex utställningarna genom att skicka tiggeri tjat och sånt. Men ingenting kommer göras om ni inte anmäler det. Den som blir anmäld får inte reda på vem som har anmält. Om du vill ha en rättvisare stallet.se miljö är det upp till dig som medlem att anmäla de regelbrott du ser.
I korta drag är det följande regler man ska följa i första hand om man vill undgå att bli anmäld.

1. Skriv inget som kan tolkas som rösttiggeri i tjat, gnägg eller chatten.

2. Länka inte dina utställda djur

3. Skriv inte länkar i tjat, gnägg eller chatten.

4. Skriv bara med små bokstäver, stor bokstav i början av meningar och namn eller på enstaka ord som ska vara extra tydliga i en mening.

5. Upprepa dig inte, en gång är ingen gång, två gånger kan vara ett misstag men tre gånger är alltid spam!

6. Se upp med vad du skriver i gnägg, det finns kvar i minst tre månader under den tiden går det att bli anmäld för det om det bryter mot någon regel. 

7. Anmäl de regelbrott du själv ser. Reglerna går ut på att göra så att alla trivs på s.s

8. Läs på reglerna på Frågor & Svar under Hjälp i menyn. Stallet.se supporten räknar med att alla ska vara medvetna om dessa regler.


OBS! Vissa kan anmäla flera djur till samma utställning från samma stall. Men de som gör det riskerar att få alla djur diskvalificerade ur utställningen. När man får ett djur diskvalificerat får man inte några stallpengar tillbaka. Det bästa är att inte över hela taget nämna utställningen eller stalltoppen på något ställe där någon kanske kan tolka det som rösttigg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0