Skriv upp vad du tjänar

Under hela 2009 höll jag koll på alla djur som skapades, avlades fram, köptes in och såldes. Varenda en av dem skrevs upp på en lista ibland sidorna i stallet (som inte var synlig för andra). Något som jag kanske borde skrivit upp var utgifter för tjat och sådant, övriga kostnader helt enkelt. För jag slösar alldeles FÖR mycket på tjat - tyvärr...

Min "lista" har sett ut så här:
Hästar:
Skapat:
Avlat:
Köpt:
Sålt:

Hundar:
Skapat:
Avlat:
Köpt:
Sålt:

Katter:
Skapat:
Avlat:
Köpt:
Sålt:

Kaniner:
Skapat:
Avlat:
Köpt:
Sålt:

Inkomst:
Hästar:
Hundar:
Katter:
Kaniner:

Utgifter:
Hästar:
Hundar:
Katter:
Kaniner:

Månad för månad (vad man tjänar och förlorar)
Januari:
Februari:
Mars:
April:
Maj:
Juni:
Juli:
Augusti:
September:
Oktober:
November:
December:


Nu råkade jag någonstans på vägen räkna fel så jag vet inte exakt om mina månads siffror stämmer :P Men köpte under 2009 sammanlagt: 149st djur, avlade fram/skapade: 8 djur. Och viktigast av allt. Fick iväg hela: 154st djur. Jag köpte/avlade/skaped djur för sammanlagt: 3253sp MEN, viktigast av allt. Såldes djur för sammanlagt 7128sp. Om jag inte hade varit en tjatmissbrukare hade jag med andra ord tjänat nästan 4000sp (7128 - 3253 = 3875sp)

Hur många av er har hittills trott att det har varit möjligt att tjäna flera tusen stallpengar på att sälja djur med EF bild, djur som man inte ens har fött upp själv utan köpt in? Jag har satsat på att köpa billiga djur i år. Billiga djur med fina namn. Oftast oavlade djur (men inte alltid). Under året har de alla kostat MAX 100sp men oftast mellan 25-50sp. Man behöver inte vräka på det dyraste pris man kan komma på direkt. De flesta av de som köpt djur har varit "okända". Det är som sagt i ett av de tidigare numren av GIAN att man ska skaffa kunder som är både rika och fattiga. Ju större efterfrågan dina djur får, ju mer kan du höja priset. Men att börja på ett högt pris är faktiskt inte att rekommendera. Om man inte håller absolut världsklass redan från början. Men sådan världsklass håller inte ens de flesta stora stall som ses som kända.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0