Lite blandat om kändisskap

"Behandla andra som du själv vill bli behandlad" får man höra då och då. Men jag skulle vilja införa en stallet.se variant av detta...

"Behandla alla som om de vore kändisstall". Nu vet jag inte hur folk behandlar kändisstall, om det är så mycket mer annorlunda än andra okända stall men det verkar som om det skiljer sig endel.

Är det bara stallnamnet som är känt eller är det personen bakom stallet (som har gjort stallet känt) som ska hyllas? Alla kändisstall här har med nästan 100% säkerhet en massa extrastall. Du kan aldrig veta om det stallet du mejlar med har ett av de stall du ser upp till mest. Visst de kanske kan säga att de har det kända stallet men de kan lika gärna hålla tyst om det. Om alla behandlades lika, känd som okänd hade "spänningarna" mellan folk på denna sidan kanske varit mindre.

På sätt och vis har många s.s medlemmar samma tänk som anorektiker och bulimiker vars tänk är lite "Om jag går ner 5kg till blir jag lyckligare". Fast på stallet.se är det snarare "Om jag får pokal blir jag lyckligare". Det är precis lika fel båda grejerna. Om anorektikern går ner 5kg kommer den fortfarande vilja gå ner 5kg till - just för att den inte alls blev lyckligare att gå ner de första 5kg:ona. Samma sak gäller givetvis stallet.se, man blir inte mer lycklig på långsikt av att ha en pokal på sitt stall. Vad har man sen att sträva efter? "Om jag får en till pokal blir jag lyckligare".

Det fungerar inte så helt enkelt. Jag tvivlar jätte mycket på att någon egentligen tycker att pokalen är kul att ha mer än när de får den. Ett år med pokal i stallet är det en del av stallet och lika kul att ha den som att ha den som att ha en fungerande hästbok. Man får inte mer mejl för att man har pokal i stallet. Man får inte mer besökare för att man har pokal i stallet. Inte efter att man har vunnit den och haft den någon månad i alla fall.

Dessutom är det så att okända stall som får pokal väldigt sällan blir kända. Hur många ser stallen Frodo_malene och Iswind som kända? Typ... Ingen. Ändå har Frodo_malene haft sin pokal i 3år!

Jag har en klubb, en klubb som kanske är den största på stallet.se. Den heter EV10 eller "Everyday Vote 10". Det handlar om att man ska som guldmedlem rösta på minst 10st olika stall varje dag. Vad man röstar på stallen spelar absolut ingen roll. Huvudsaken är att man röstar. För röstar man på minst 10st olika stall på en vecka, så har man på söndagen röstat på hela 70st stall. Det förintar fusk, om alla guldmedlemmar följde EV10 metoden hade vi förmodligen aldrig blivit besvikna över vilka som vunnit stalltoppen... Men nu har jag kommit fram till att man kanske skulle försöka föreslå att göra EM10 - Everyday Mail 10. MÅNGA klagar på att de ALDRIG får några mejl. Typ ALLA av de skickar ALDRIG själv några mejl :P Det är en ond cirkel. Om alla medlemmar skickar 10st unika mail till 10st olika stall varje dag. Då skulle alla ha någon att mejla med om än bara tillfälligt.


Rosetter då? Går det att bli känd med rosetter? Det gör det absolut. Om det är ens egna bilder som vinner. Ju fler djur med ens EF/ER bilder som vinner rosett ju mer trissas efterfrågan på dina djur upp. Fast om det blir så att det bara är dina djur som får rosett i utställningen vecka efter vecka börjar folk misstänka fusk. Fusk brukar innebära att ens stall blir väldigt ickeomtyckt, åtminstone av de som tycker att man fuskar.

Köpta rosetter kan man inte bli känd med. Jag vet ingen som har blivit känd för att den har haft många rosetter i stallet. Jag får inte mer mejl för att jag har rosetter i stallet. Däremot får jag massor av mejl jag inte vill ha "får jag köpa din rosett för 11sp? du är den snällaste på hela stallet om jag får det" osv.

Om stallet.se var ett djur - då hade det varit ett vanedjur. Ett djur som äter samma mat varje dag av varje år under hela sitt liv. Ett djur som sover vid exakt samma klocklag varje dag under resten av sitt liv. Stallet.se är svår att förändra. Det är svårt att få in nya trender, nya idéer, nya koncept. Stallet.se djuret kanske äter bananer, men när en ny stallplanstrend kommer, kommer stallet.se djuret på hur man tillagar bananen. När man försöker införa något som är mycket större än ett trend, är det som att få stallet.se djuret att pröva på att äta ett äpple. Den kanske smakar, men spottar ut för den är VAN vid sina bananer och vågar inte eller vill inte ens överväga att kanske prova något nytt!

WTF? Är väl grundtanken som slår alla nu, stallet.se = djur? Döööh...

Men vad jag menar är mer, stallet.se har under alla år varit 100% fokuserat mot bilder, fotografier. Det gör det väldigt, väldigt svårt att slå sig fram som någon som föder upp ritat. Solbacka och ett fåtal andra har lyckats bra med att få sina stallet.se djur att prova på att äta äpplen. Tyvärr kommer det inte vara lika lätt för alla. Men det beror INTE på hur bilderna ser ut.

Man kan rita hur snyggt som helst utan att få några kunder, fast och andra sidan kan man fotografera och eller ha "tillståndsbilder" utan att få sina djur sålda då heller... Men vad jag vill ha sagt egentligen är mer... GE INTE UPP. Och det finns INGENTING som hindrar en från att ha blandade bilder i stallet. 

Typ... Kan man fotografera hästar = hästfoton i stallet och hey det är kul att rita - mina kattbilder blir ju skit söta = ritade katter. I samma stall.  Lite blandat om kändisskapTyvärr kan man få räkna med att det går trögt i början. Men det är samma sak med andra bilder med inte bara ritade bilder ratas :P Även om det händer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0