Känd / Ökänd

Stallet.se är egentligen bra mycket mer än bara ett spel, en sida som alla andra. Det är mer än ett spel. Mer än ett vanligt tidsfördriv. Det är en plats där det spenderas massa tid. Där folk byter åsikter, där man präglas och utvecklas.

KÄND:
Om man ska ha chansen (som redan i chans stadiet) är ganska liten. Att över hela taget bli känd, som i super känd (under en längre tid) på stallet.se. Måste man som jag tidigare nämnt i andra nummer, sköta sina kort rätt.

Det betyder inte bara det som står skrivet i det numret utan man måste sköta korten rätt på annat håll med. Inte bara i sitt eget stall. Man vill nå framgång, på ett eller annat sätt på ett POSITIVT sätt. Gör man det på ett negativt sätt blir man istället Ökänd. Det är också en sorts kändhet. Men den är inte bra, på något sätt och vis.

Vi kan göra en liten repetition... För att bli känd gör man bäst i att bli bra på grafik, dels för att andra kan se att du anstränger dig med ditt stall och inte försöker köpa dig framgång. Se till att försöka i den mån det går att ha egenfotade bilder, det blir roligare för dig själv när det går bra för dina djur. Det är roligare och personligare för andra när du bjuder på dig själv.

Tillstånds bilder går också bra, men inte lika bra. De må kanske vara snyggare än EF bilderna. Men de är inte på långa vägar personliga. Om tillståndsbilder används, gör det på bästa möjliga sätt. Att hemlighetshålla fotografen får folk att bli misstänksamma. Blir folk misstänksamma kan de anklaga dig för stöld. Ankalas du för stöld är du på god väg att bli ökänd.

Försök framstå som seriös. Seriösa stall kan flumma ut även de. Men inte hela tiden, inte jämt. Seriösa stall följer stallet.se's regler. Regelföljare blir aldrig ökända.

Var social och hjälpsam. Hjälpsamma medlemmar har lättare att nå toppen även om de får det kämpigt att nå upp till toppen bara på den vägen. Sociala medlemmar får vänner, även om dessa inte nödvändigtvis måste finnas på vänlistan (den fungerar inte ens). Vänner och "beundrare" är det som gör andra stall kända.


ÖKÄND:
Ökänd är, om du har läst den svarta textstalpen, något negativt. Ökända stall är lika ovälkomna in i gemenskapen som om stallet hade drabbats av pesten. Det mest "kända" av de ökända stallen i stallet.se's historia är Dennasyrra. Som hackade på sidan och skrämde slag i medlemmarna för några år sedan. Ökända stall gör sig ökända genom att göra sådant som bryter mot alla regler man kan komma på.

För att bli ökänd bör du till exempel lura andra medlemmar på stallpengar, göra intrång i andras stall och sno stallpengar, djur, hästar osv. Och sen kanske radera stallet. Stall har blivit ökända genom att lura andra medlemmar på guldmedlemskap och förstås, klassikern. Genom att sälja stulna bilder. Eller djur med stulna bilder. Visst sådant förekommer varje dag att djur med google bilder säljs. Men få blir kända med stulna bilder. Och när det uppdagas att de har stulit bilderna på deras superkända djur så blir de ökända.

Den skaran medlemmar som är ökända har som tur är aldrig varit hög och nu för tiden är den ännu lägre. Även om det fortfarande finns kvar en skara medlemmar som andra aktar sig för. Men ökända stall kan också ha vänner, vänner som inte ser eller vill se det negativa i stallet. Eller som inte har fått se det ännu. Några har ju försökt köpa sig framgång, bland annat genom att köpa redan kända stall. Det finns en, särskild som jag tänker på nu. Men jag tänker inte yppa vilket stall det är...

Stallet köptes för över 1000kr - märk väl, inte stallpengar utan riktiga kronor. Fast man inte får köpa/sälja saker för riktiga pengar på stallet.se. Många har dyrkat detta stall, även efter köpet. Kanske för att själva köpet aldrig kom ut. Köparen ser jag som ökänd, jag vill helst befatta mig så lite som möjligt med den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0