Bli lurad på grafik

Då och då. Eller egentligen kanske rättså ofta. Ser man folk som blivit "lurade" på design, alltså säljarna har knåpat ihop en design, stallplan eller whatever. Som de säljer men får inte stallpengar för arbetet. Det är förstås kanske inte så kul.. Men det är inte säljarens undergång även om det nästan alltid verkar som det.
Tänk dig att du har suttit och knåpat ihop en design i någon timme. Beställaren har varit väldigt specifik med vad den vill ha. Designen är riktigt snygg och nu är den klar. Du blir tillagd som delägare och lägger in designen med kodning och allt. Något som tar sin lilla tid att fixa. När du är tillbaka i ditt hemstall igen vill du ha pengar för mödan. Då är köparen inte kontaktbar mer, och för varje försök av kontakt du gör, ju mindre kontaktvänlig blir köparen...

Detta är inte undergången för ditt stall!

Vänd situationen till något mer positivt. Säg att köparen skulle ha köpt designen för 100sp som planerat. Eftersom det är DU som har gjort designen är det faktiskt DU som äger den. Sälj den på nytt, lägg ut den på auktion! Du kanske får bud på 700sp för den, 7 gånger mer än vad den första köparen skulle betalat. Om den gamla köparen blir arg, fine. Who cares? Den betalade ju aldrig för designen eller jobbet du la ner på den. Då spelar det ingen roll om någon annan köper den.
För att inte bli lurad måste du alltså spara design, stallplaner och annat så att du enkelt kan göra om den till någon annan, om du skulle behöva. Blir du lurad på pengar och tid, rusta upp grafiken och sälj den på riktigt.

Dessutom om du blir tillagd som delägare på stallet som köper designen/stallplanen/whatever ser du ju hur mycket eller lite stallpengar personen har.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0