Allt om pokaler

Varje vecka sen den nya versionen av stallet.se kom till (samma år som tzunamin slog till). Har stalltoppen avgjorts. Varje vecka sedan dess har tre olika stall fått varsin prisbuckla som sitter högst upp på stallplanen. Varje vecka är det flera tusen medlemmar som tävlar om pokal. Om ni nu lägger ihop: Tre med Tusen. Så vet vi alla att oddsen för att få pokal är ganska så liten. Ändå hoppas flera tusentals stall varje vecka att det just är de som får pokal!

Varför stressa?
Nästan varje vecka ser man folk som skriver typ "Är mitt stall värt pokal?" - när någon svarar nej blir de skitlessna och slutar. Och varje vecka är det flera som blir anmälda i chatten och tjat (och gnägg) för att de tigger röster, åt sig själva eller åt kompisar. Och även här blir de sura och slutar när någon anmäler dem för tiggeri. (För man får ju faktiskt inte be om röster). Vad jag inte kan förstå är hur man orkar stressa med att få pokal. Man har oddsen mot sig så himla mycket. Det finns stall som har varit medlemmar på stallet.se i flera, flera år, som är aktiva och håller sina stall i något så när trim. Men som saknar pokal i sitt stall. Just för att oddsen är så himla dåliga. Varför stressa med att få pokal när man har ett stall som inte har topp potential? Det är ju ändå grupp 3 man vill tillhöra, eller i alla fall de flesta vill tillhöra.
Det finns fyra sätt man kan vinna en pokal på.
1. Man fuskar sig till den, tex. genom att spamma ut mejl med "Om du röstar 10 på mig så röstar jag 10 på dig" och sen inte röstar något på den andra.

Detta sättet är DÅLIGT. De som vinner pokal för att de lyckats fuska sig till pokalen har ungefär 0% chans att få sann uppskattning för sitt stall.

2. Man tillhör supporten. Dvs. Hasse, Petter, Brunte eller Araberna_s.

3. Man är redan känd/välkänd, efter att ha slitit i flera månader med sitt stall för att hålla det i topptrim. Med snygg stallplan, snygg design osv. Och uppfödning som går bra.

Det är denna grupp med stall som fortsätter att lyckas redan efter de vunnit sin pokal. Det är den gruppen som de flesta på stallet.se vill tillhöra. 

4. Man är visserligen inte så känd/välkänd men håller ändå stallet i något så när topptrim däremot är man hjälpsam mot andra medlemmar. 

Denna grupp har svårt att lyckas få pokal innan de övergår till att bli välkända/kända. För sådana medlemmar tycker de allra flesta om.

Mitt tips till ALLA som vill ha pokal någon gång i sitt stallet.se liv:

*Sluta hoppas att du har pokal när du loggar in på måndag morgon, den dag det finns en pokal i stallet blir du ju dessutom gladare för den än om du förväntat dig den.

*Studera hur kända/välkända stall gör för att lyckas. Använder de tillståndsbilder eller kör de på egenfotat? Köper de in all grafik? Eller gör dem allt själva? Har de uppfödning? Eller satsar de på något annat?

*Hjälp nybörjare, det placerar dig i kategori 4:a av stalltoppen möjliga-vinnare. Hjälpsamma medlemmar blir mer omtyckta. Läs på reglerna i frågor och svar och medlemsavtalet så kan du hjälpa alla som frågar dig något.

*Skicka mycket tjat. Tjat ger dig besökare. Besökare ger dig röster. Men det kostar att skicka så... Se till att ha bra stallkassa innan du börjar försöka få pokal.

*Byt inte stall när du väl har ett du gillar. Ju oftare du byter stall, ju oftare får du börja om från början. Varje gång du börjar om från början (även om du köpt ett välkänt stall) åker du ner på en plågsamt låg nivå. Det tar dina "fans" veckor, kanske månader och år, att hitta dig igen. De som gillar dig är de som röstar på ditt stall, så för guds skull försök inte göra dig av med dem.

* Tigg inte röster. Det bästa är att låta stalltoppen sköta sig själv. Vinner man så vinner man, vinner man inte så vinner man inte. Svårare än så är det inte. Tigger man röster och man blir anmäld för det så tas ALLA dina röster bort och du får börja om från 0 igen. Tigg inte heller röster åt någon annan, det kan hända att både den och du får sina röster bortplockade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0